HELP, 99 Subaru Outback Sport Transmission problems??

Discussion in 'Subaru Outback' started by Gordon, Nov 29, 2003.

  1. Gordon

    Gordon Guest

    Hi,

    I am having problems with my 99 Subaru Outback Sport (auto
    transmission). Everything was fine when I start the engine (but RPM is
    a bit low - between 400-500rpm), it work fine in "R" but when I shift
    it to "D" it has a problems, it didn't kick in immediately as it
    should be, I have to step hard on the brake for a second or two so the
    car can move forward on a flat surface, the car will simply sliding
    backward in "D" when I start my car in uphill position. I sent it to a
    mechanic and did a diagnostic and was told the problems was from the
    transmission?? My car has 115,000km but everything is fine shifting
    from "D" to "3" to "2" (very smooth). I have seen similar problems
    posted on this newsgroup and I am wondering should I go ahead to have
    transmission replaced?? (Cost CAD2,500.00) or it's a problems related
    to something else like Transmission Control Unit?? If anyone of you
    have experienced the same problems and already solved it, please
    kindly let me know.

    Thanks in advance!!

    Gordon
     
    Gordon, Nov 29, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. Gordon

    ed Guest

    Get a 2nd opinion. Some repairs can be done w/o removing the tranny. A flush
    may help, also try an addditive like Lucas trans additive before going for a
    rebuild.
    Ed B.
     
    ed, Dec 5, 2003
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.