Hello again 96'legacy outback

Discussion in 'Subaru Legacy' started by Pakgeorge, Oct 10, 2003.

  1. Pakgeorge

    Pakgeorge Guest

    Latest is that I smell oil burning after a forth mile drive, but find no leaks
    and not losing any. Any ideas?

    Geo
     
    Pakgeorge, Oct 10, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. Pakgeorge

    MIKE Guest

    Have you filled the engine or transmission oil lately, check you havent
    spilled any on the manifold.
     
    MIKE, Oct 10, 2003
    #2
    1. Advertisements

  3. Pakgeorge

    Greg Guest

    The most common leak area for the engine is the oil pump or crankshaft
    seals. My 96 leaked a little, hardly a drip, but I could smell it and it
    used only a quart in 5k miles. My 98 Outback developed a leak from the
    viscous coupling early in its life but that was a known failure that Subaru
    fixed on recall.
     
    Greg, Oct 10, 2003
    #3
  4. Some oily fluid is getting on your exhaust obviously. Could be spraying
    underside of car under pressure (some oil pressure sending units will
    fail this way) may be power steering or grease thrown from a torn CV
    boot. Anyway - think you'll need to closely exmaine the underside.

    Carl
    1 Lucky Texan
     
    Carl 1 Lucky Texan, Oct 10, 2003
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.