'02 WRX - weird hissing sound (tranny?)

Discussion in 'Subaru Impreza' started by Black WRX, May 12, 2006.

  1. Black WRX

    Black WRX Guest

    Just replaced clutch on my '02 WRX with Exedy one (OEM, not high-perf).
    I'd like to hear if somebody has any idea about this problem. After
    replacement, I noticed a strange hissing sound (not too loud, friction
    like) when stick shift is positioned in 1st, 3rd or 5th gear, no matter
    if clutch pedal is fully pressed or released. As a test, it's enough to
    step on clutch and move stick either to 3rd or 5th at about 60mph and
    the hissing starts immediately. When stick is back in neutral position,
    2nd or 4th gear no hiss can be heard. I didn't notice any problem
    shifting, actually with the new clutch everything looks MUCH better and
    smoother. When car is stopped, revving can't reproduce this. I'm
    definitely bringing car back to service but I'd like to hear if anybody
    has idea about this...

    TNX
     
    Black WRX, May 12, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. It has to be in the gear box itself rather than the clutch, and the motion
    that makes it hiss must be coming from the wheels. My only recommendation is
    to ensure the gear lube level is up to snuff, then enjoy your WRX!

    Mike
     
    Michael Pardee, May 12, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. Black WRX

    Black WRX Guest

    Thanks, Mike. I'll check the gear lube. Any recommendation on lube
    brand/type?
     
    Black WRX, May 12, 2006
    #3
  4. Black WRX

    Mike Guest

    I just put some Redline 75W/90 NS in mine, which is GL5 rated.Stay away from
    this. Shifting is smoother, but going into first is worse then before. Have
    to be almost stoped .. before i could go in around 5mph. But i have no idea
    what was in it before, i want to switch back ! My car still has a warrenty
    so i dont want to use anything thats not supposed to be in there.
     
    Mike, May 13, 2006
    #4
  5. Black WRX

    hernan.ochoa

    Joined:
    Jun 21, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I know this is a super old thread, but any chances of the issue of why it was causing? Having the same issue..
     
    hernan.ochoa, Jun 21, 2020
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.